ANTREPRENOR EXPO
ANTREPRENOR EXPO
28.11.2024 - 01.12.2024
Expoziţie de dezvoltare și promovare a businessului mic și mijlociu din Republica Moldova, ediția III-a
ANTREPRENOR EXPO
Până la începerea expoziției au rămas zile: 215
(CIE "MOLDEXPO" SA)
Startul sezonului agricol 2024 împreună cu MOLDEXPO
2024-03-05 14:00:49

În perioada 13 – 16 martie 2024, la C.I.E. Moldexpo, se va desfășura Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH (spring). Actuala ediție, a XXXXIII-a, întrunește peste 60 de expozanți care își vor promova ofertele în pavilionul nr.2 și pe spațiile în aer liber. În mod tradițional, expoziția este însoțită de Târgul de puieți și material săditor care înregistrează circa 40 de participanți. În total, evenimentul expozițional însumează peste 100 participanți.

 

Organizator: Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” S.A.

 

Coorganizator: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova

 

Suport subvențional: I.P. ODA (prin intermediul Programului de promovare a agentilor economici la targuri si expozitii)

 

Partener general: B.C. MAIB S.A.

 

Partener media general: Agro TV

 

Parteneri media: agrobusiness.md, Agroexpert, agromedia.md, Agrobook

 

Expoziția MOLDAGROTECH (spring) – 2024 se distinge prin geografia extinsă a participării, ceea ce reprezintă un adevărat succes în ultimii ani, marcați de crize, incertitudini, probleme. Deci, opțiunile agricultorilor de a-și completa parcurile tehnologice se vor mări considerabil datorită ofertelor producătorilor și dealerilor din 8 țări: Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina, Ungaria. Aceasta permite cumpărătorilor să beneficieze de un coraport bun de calitate - preț.

 

Oferta expoziției cuprinde cele mai diverse modele de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, creștere intensivă a culturilor, îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, dar și material semincer. Fiecare agricultor care își dorește prosperarea afacerii și are curaj să experimenteze va găsi la expoziție tehnologii de ultimă generație în toate domeniile: irigare și alimentare cu apă, ameliorarea solului, automatizarea zootehniei, precum și echipamente pentru sere, de ambalare, pentru transportare, stocare și multe altele.

 

Printre noile tendințe care se afirmă insistent este și digitalizarea agriculturii. În cadrul expoziției va funcționa Smart Agri Arena care va include aplicații, soluții digitale, drone, cele mai sofisticate tehnologii pentru o agricultură modernă. Prezintă această zonă, care ocupă centrul pavilionului nr.2, partenerul general al expoziției, Banca Comercială MAIB S.A.

 

În general, în toate cele 4 zile de expoziție vor avea loc prezentări și demonstrări de mașini agricole moderne. Iar cele mai bune mostre vor face obiectul concursul ”Util pentru Moldova”, reluat în acest an cu suportul tradițional al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, coorganizatorul expoziției. Concursul reprezintă o adevărată competiție a celor mai performante echipamente, tehnologii și materiale pentru agricultură, contribuind la elucidarea, promovarea și implementarea cat mai rapidă a acestora în practică.

 

Printre multiplele oportunități oferite de expoziție este și cea de școlarizare în agricultură. Programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) include seminare, mese rotunde, discuții.

 

În sprijinul tinerilor specialiști din ingineria agricolă, la MOLDAGROTECH (spring) se va desfăşura conferinţa Agrogenerația, în cadrul căreia cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu.

 

Dar cele mai mari așteptări ale reprezentanților sectorului agrar sunt vizavi de întâlnirea în cadrul expoziției a liderilor fermierilor din raionele țării cu Vicepremierul Vladimir Bolea și factorii de vârf ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. ”Dialogul deschis cu Ministrul agriculturii” – acesta este genericul (sugestiv) al întrunirii – va avea loc în prima zi a expoziției, pe 13 martie 2024, cu începere de la ora 12:00, în pavilionul Nr.2. Organizatorii întreprind eforturi pentru a crea o ambianță propice discuțiilor constructive, de a demonstra deschiderea și înțelegerea de către autoritățile publice a nevoilor celor ce muncesc în principala ramură a economiei naționale.

 

MOLDAGROTECH (spring) este una dintre expozițiile cele mai solicitate de pe agenda MOLDEXPO. Este explicabil într-o țară preponderent agrară interesul sporit față de tehnica agricolă, materialul semincer, mijloacele de protecție a plantelor etc., în special primăvara, când încep lucrările agricole. Toate acestea, dar și schimburile de experiențe, consultările prețioase ale profesioniștilor, dialogurile directe, noutățile și ultimele tendințe ale domeniului, cele mai diverse servicii necesare sectorului transformă expoziția MOLDAGROTECH (spring) într-un adevărat forum agroindustrial, cu efecte benefice pentru dezvoltarea ramurii.

 

Inaugurarea oficială a evenimentului expozițional va avea loc miercuri, 13 martie 2024, ora 11:00, la pavilionul nr.2 al Centrului Internațional de Expoziții MOLDEXPO.


Intrarea liberă!